مطالعه تطبیقی نظام تحقیق و توسعه در بیمارستانهای گشورهای منتخب
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 42
عنوان مقاله
مطالعه تطبیقی نظام تحقیق و توسعه در بیمارستانهای کشورهای منتخب
چکیده
تحقیق و توسعه مهمترین واحد تفکر در هر نظامی، به ویژه در نظام سلامت یک جامعه، که با مهمترین عنصر وجودی انسانها یعنی جان آنها سروکار دارد، محسوب میشود. امروزه نظام تحقیق و توسعه در قلب فعالیتهای علمی جای دارد، به طوری که کشورهای صنعتی سهم قابل توجهی از درآمد و نیروی کار خود را به فعالیتهای تحقیق پایه و کاربردی و توسعه فنآوری اختصاص میدهند. این درحالی است که در حال حاضر در بخش بهداشت ودرمان فعالیتهای پراکنده و غیرمنسجمی در زمینه تحقیق و توسعه صورت می گیرد که با نیازهای واقعی این گونه فعالیتها در مراکز تخصصی و پراهمیتی نظیر بیمارستان که ضامن سلامت و رفاه اجتماعی کشور است سازگاری ندارد.
در این بررسی تطبیقی- توصیفی ضمن مطالعه مبانی نظری، سوابق موجود و ادبیات مرتبط، وضعیت نظام تحقیق و توسعه در بیمارستانهای چند کشور شامل آمریکا (نمونه نظام بهداشت و درمان خصوصی)، انگلیس (نمونه نظام بهداشت و درمان ملی)، هندوستان (نمونه نظام بهداشت و درمان مختلط)، و نیز ایران با کمک نظریه سیستمها و با ابزارهای گردآوری دادهها شامل بررسی پایگاههای اینترنتی بیمارستانها، پرسشنامه و مصاحبه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و با بهرهگیری از روش کارت امتیازی متوازن (BSC) مقایسه شد. متغیرهای اصلی در مطالعه تطبیقی عبارت بودند از: دروندادها، منابع، ساختار سازمانی، فرایندها، ارتباطات، عملکرد، و بروندادها. سپس با استفاده از یافتههای حاصل از مطالعات کتابخانهای و مطالعه میدانی، الگویی با استفاده از مفاهیم مطرح شده در روش تحلیل و طراحی ساختیافته سیستمها (SSADM) طراحی شد و با کمک تکنیک دلفی مورد آزمون قرار گرفت و نهایی گردید.
براساس یافتههای پژوهش، وجود یک نظام منسجم با عنوان نظام تحقیق و توسعه بیمارستانی در بیمارستانهای کشور ضرورت داردکه ابعاد و کارکرد این نظام براساس نوع، اندازه و ویژگیهای ساختاری بیمارستان مورد نظر متفاوت خواهد بود. یافته های پژوهش مشخص ساخت که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از جمله آمریکا و انگلیس، اصول اولیه و پایههای نظام تحقیق وتوسعه به طور منسجم شکل گرفته است و در موارد زیادی این نظام، علاوه بر انجام بررسیهای مختلف و نظاممندسازی فعالیتهای جاری مرتبط به تحقیق و توسعه، خلق، توسعه و نوآوری در زمینههای بالینی، دارویی درمانی و تحقیق در خدمات بهداشتی درمانی را نیزدر درون خود ایجاد کرده است.
نتیجه این بررسی حاکی از وضعیت نامطلوب فعالیتهای تحقیقاتی در بیمارستانهای ایران در مقایسه با کشورهای پیشرفته مورد بررسی بود که در قالب متغیرهای پژوهش به تفصیل مورد مطالعه قرار گرفت. در این راستا الگویی مطلوب برای نظام تحقیق و توسعه در بیمارستانهای ایران طراحی شد که با استفاده از روش دلفی توسط متخصصان منتخب ایرانی مورد تصدیق قرار گرفت. الگوی کلی نظام تحقیق و توسعه در بیمارستانهای ایران دارای هفت جزء اصلی دروندادها، منابع، ساختار سازمانی، فرایندها، ارتباطات، عملکرد و بروندادها است، که در قسمت بعد، محتوای هر یک از اجزای نظام خود در قالب یک الگوی جداگانه، با ذکر عوامل تشکیلدهنده هر جزء، تشریح شده است. در این الگو استقرار نظام تحقیق و توسعه با دروندادها، منابع، فرایندها، ارتباطات و بروندادهای مشخص و تعریف شده پیشنهاد شده است. ساختار سازمانی این نظام شامل سه جزء اصلی کمیته هماهنگی تحقیق و توسعه، مراکز تحقیق و توسعه پزشکی، و مدیریت تحقیق و توسعه (برای مجتمعهای بیمارستانی) و دفتر تحقیق و توسعه (برای بیمارستانهای کوچک و متوسط) در نظر گرفته شده است. همچنین برای ارزیابی عملکرد این نظام، چهارچوب الگوی کارت امتیازی متوازن پیشنهاد شده است.
واژگان کلیدی
تحقیق و توسعه/ تحقیق و توسعه در بخش سلامت/ تحقیق و توسعه بیمارستانی
مقدمه
در سه دهه گذشته کاربرد علوم مدیریت در علوم پزشکی به حدی بوده است که هم اکنون حتی تصور جدایی این دو موضوع اساسی علم امکان پذیر نیست. هم اکنون متخصصان و دانش پژوهان بسیاری با تکیه بر دانش تخصصی و تجربیات مفید چه در زمینه علوم پزشکی و چه در زمینه مدیریتی با تکیه بر اصول یاد شده مهمترین تصمیمهای کشوری و بین المللی در مقوله بهداشت و درمان را اخذ میکنند. این متخصصان علاوه بر آشنایی با علوم تخصصی در حوزه فعالیت بهداشت و درمان از آخرین رخدادهای علم نوین مدیریت آگاهی مییابند و اصول مدیریت نوین را در جهت تعالی سازمان و کشور متبوع خود به کار می بندند. زمینه دخالت علوم مدیریت، سازمان و صنایع در عرصه بهداشت و درمان بسیار متنوع و گسترده است که در این میان مقوله تحقیق و توسعه در بهداشت و درمان و مهمترین نهاد آن، یعنی بیمارستان، جایگاه خاصی دارد.
سازمانها نیاز به دسترسی به دانش قابل اتکا در ارتباط با اهداف و فعالیتهای خود دارند. بیمارستانها نیز از این موضوع مستثنی نیستند، سازمانهای پیچیدهای که استراتژیهای مختلفی را برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی اجرا میکنند. این استراتژیها بستگی به عوامل مختلفی نظیر مهارت حرفهای، تکنیکها و فنآوریهای پیشرفته، وضعیت جامعه و وضعیت سازمانهای دیگر دارد. آنها در محیطی فعالیت میکنند که سلامت و طول عمر در حال بهبود و افزایش است، انتظارات ذی نفعان فزاینده میباشد و توسعه دانش و مفاهیم علمی بسیار سریع انجام میشود.
نقش تحقیق و توسعه در این محیط عبارت از در اختیار گذاشتن دانش لازم برای کمک به ارتقاء سلامتی و ارائه اثربخش مراقبتهای بهداشتی درمانی می باشد.
سایر محصولات :
مطالعه تطبیقی نظام تحقیق و توسعه در بیمارستانهای گشورهای منتخب
مطالعه تطبیقی نظام تحقیق...
مطالعه تطبیقی الگوهای نوین مدیریت منابع انسانی و ارائه الگوی مناسب برای ایرانمطالعه تطبیقی الگوهای نوین مدیریت منابع انسانی...
مطالعه ای در چندوچون محیط کار در مراکز تولیدی و صنعتی محیط کار و انسان بهره ورمطالعه ای در چندوچون محیط...
مطالعات طراحی پارک علمی، تحقیقاتی ساختمانروش تحقیقمطالعات طراحی پارک علمی، تحقیقاتی ساختمانروش...
مصالحمصالح...
مصالح شناسیمصالح شناسی...
مصالح سنگی و چوبیمصالح سنگی و چوبی...
مصالح کاشی ، سیمان ، رسهامصالح کاشی ، سیمان ، رسها...
مصارف مهم نیکلمصارف مهم نیکل...
مشکلات مدیریت در ایرانمشکلات مدیریت در...
مشارکت فناوری اطلاعات در کارآفرینیمشارکت فناوری اطلاعات در کارآفرینی...
مسیر شغلی خود را انتخاب کنیدمسیر شغلی خود را انتخاب کنید...
مسجد شیخ لطف اللهمسجد شیخ لطف الله...
مسئولیت و شرح فعالیت واحد برنامه ریزی ساختمسئولیت و شرح...
مرمت و مقاوم سازی ساختمانهامرمت و مقاوم سازی ساختمانها...
مرکز اصناف و بازرگانان ایرانمرکز اصناف و...
مرغداریمرغداری...
مرغداری 2مرغداری 2...
مرتع داری Range Managmentمرتع داری Range Managment...
مراحل ساخت ساختمانهای اسکلت فلزیمراحل ساخت ساختمانهای اسکلت...
مراحل آمادگی کارگاه ساختمانیمراحل آمادگی کارگاه ساختمانی...
مدیریت و اصول سرپرستیمدیریت و اصول سرپرستی...
مدیریت11مدیریت11...
مدیریتمدیریت...
مدیریت و سرپرستی در سازمان زندانهامدیریت و سرپرستی در...
مدیریت و برنامه ریزی انرژیمدیریت و برنامه...
مدیریت و ارتباطاتمدیریت و ارتباطات...
مدیریت علمی تیلورمدیریت علمی تیلور...
مدیریت زنجیره تامین2مدیریت زنجیره تامین2...
مدیریت زنجیره تامینمدیریت زنجیره تامین...
مدیریت زمان02مدیریت زمان02...
مدیریت زمانمدیریت زمان...
مدیریت دانش در سازمانهامدیریت دانش در سازمانها...
مدیریت توسعه داخلیمدیریت توسعه داخلی...
مدیریت توسعه داخلی یک سیستم اطلاعاتی کمپسمدیریت توسعه داخلی یک سیستم...
مدیریت ترافیکمدیریت ترافیک...
مدیریت بازاریابیمدیریت بازاریابی...
مدیریت بازاریابی و علم بازاریابی در سلامت اجتماعیمدیریت بازاریابی و علم بازاریابی...
مدیریت امور کارکنان یا مدیریت منابع انسانیمدیریت امور کارکنان یا...
مدیریت اکوسیستممدیریت اکوسیستم...
مدیریت اکوسیستم و مدیریت زمانمدیریت اکوسیستم و مدیریت زمان...
مدیریت اقتصاد تجارتیمدیریت اقتصاد تجارتی...
مدیریت اطلاعات گزینش نیروی انسانیمدیریت اطلاعات گزینش نیروی انسانی...
مدیریت اسنادمدیریت اسناد...
مدیریت اسلامیمدیریت اسلامی...
مدیریت اسلامی 04مدیریت اسلامی 04...
مدیریت اسلامی 03مدیریت اسلامی 03...
مدیریت اسلامی 03 ضرورت و مشروعیت رهبرى از دیدگاه امام علىعمدیریت اسلامی 03 ضرورت و مشروعیت...
قارچ مزرعه سروش 20 صقابلیتهای محتمل تکنیکی نانوتکنولوژی
فیزیولوژی جانوری
فیروزه
فولاد
طرح تولید ماشین آلات خشک کن میوه و سبزیجات
یونیت دندانپزشکی
نیروی برش Trim Force
کارآفرینی پرورش قارچ 21 ص
کمک فنر دو جدارة بی فشار
پرتودهی مواد غذایی (اشعه دادن) 18 ص
خشخاش و تریاک 29ص
کلمات کلیدی :ظام تحقیق توسعه ظام بهداشت درمان رایندها ارتباطات عملکرد ارتباطات عملکرد بروندادها خدمات بهداشتی درمانی سازمانی رایندها ارتباطات تحقیق توسعه برای نابع ساختار سازمانی بیمارستانهای گشورهای نتخب تحقیق توسعه بهداشت درمان ظام تحقیق بیمارستانzwnj های عالیتzwnj های شده است رار گرفت یzwnj کنند ساختار سازمانی توسعه تحقیق بیمارستانzwnj یzwnj بهداشت درمان عالیتzwnj
- ۹۶/۰۹/۰۸