تحقیق در مورد امگان دیدار و لقاء خداوند برای مؤمنین خوش گردار
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .docx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 23 صفحه
قسمتی از متن .docx :
امکان دیدار و لقاء خداوند برای مؤمنین خوش کردار
أعوذُ بِاللَهِ مِنَ الشَّیْطانِ الرَّجیم
بِسْـمِ اللَهِ الـرَّحْمَنِ الـرَّحیم
وَ صَلَّی اللَهُ عَلَی سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَ ءَالِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ
وَ لَعْنَةُ اللَهِ عَلَی أعْدآئِهِمْ أجْمَعینَ مِنَ ا لآنَ إلَی قِیامِ یَوْمِ الدّینِ
وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلاّ بِاللَهِ الْعَلیِّ الْعَظیم
تفسیر آیة مبارکة: فَمَن کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ
قالَ اللَهُ الْحَکیمُ فی کِتابِهِ الْکَریم:
قُلْ إِنَّمَآ أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَی'´ إِلَیَّ أَنـَّمَآ إِلَـ'هُکُمْ إِلَـ'هٌ وَ ' حِدٌ فَمَن کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صَـ'لِحًا وَ لاَ یُشْرِکْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا .
(آیة یکصد و دهمین ، از سورة کهف: هجدهمین سوره از قرآن کریم)
«بگو ـ ای پیغمبر ـ که اینست و غیر از این نیست که من بشری میباشم همانند شما که به من وحی کرده میشود که: فقط معبود شما معبود واحد است! پس هر کس امید دیدار و لقای پروردگارش را داشته باشد ، باید حتماً کارنیکو انجام دهد و هیچ کس را با پروردگارش انباز و همتا قرار ندهد!»
بازگشت به فهرست
تفسیر «المیزان» دربارة آیة: فَمَن کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ
حضرت اُستادنا الاکرم آیة الحقّ و العرفان و سند العلم و الاءیقان: آیة الله علاّمة طباطبائی تغمَّده اللهُ بأعلَی رضوانِه ، و رفَع درجتَه بما لا یُدرِک به عقلُ بشرٍ و لا مَلَکٍ و لا جِنٍّ و لا أحدٍ سِوی ذاتِه الاقدسِ ، در تفسیر آیه فرمودهاند:
» این آیه خاتمة سوره (سورة کهف) است و ملخّص غرض از بیان سوره را ارائه میدهد؛ و اصول سهگانة دین را در خود گردآوری نموده است که عبارت باشد از توحید و نبوّت و معاد . توحید عبارت است از گفتارش: أَنـَّمَآ إِلَـ'هُکُمْ إِلَـ'هٌ وَ ' حِدٌ . و نبوّت عبارت است از گفتارش: إِنَّمَآ أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَی'´ إِلَیَّ و گفتارش: فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صَـ'لِحًا تا آخر. و معاد عبارت است از گفتارش: فَمَن کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ .
در این گفتار خداوند تعالی: قُلْ إِنَّمَآ أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَی'´ إِلَیَّ أَنَّمَآ إِلَـ'هُکُمْ إلَـ'هٌ وَ 'حِدٌ ، حصر اوّل ، حصر رسول الله است در بشریّت که مماثل میباشد با بشریّت مردم ؛ که زیاده از آن چیزی را دارا نیست، و در قبال آنچه را که گمان میکنند که ادّعای نبوّت مستلزم ادّعای کینونت الهی و قدرت غیبیّه است، رسول خدا برای خود چیزی را ادّعا نمینماید.
و از همین جهت بوده است که مطالب و اموری را بر رسول الله اقتراح و پیشنهاد میکردهاند که غیر از خدا کسی را بر آن علم نبوده است و غیر از خدا احدی قدرت و توانائی آنرا نداشته است، ولیکن آنحضرت صلّی الله علیه و آله جمیع آنها را به امر خدا از خود نفی مینموده است ، و برای خود چیزی را اثبات نمینمود مگر آنکه فقط به وی وحی میشده است را.
و حصر دوّم ، حصر الوهیّت میباشد در الهی که واحد است ، و آلهة ایشان وجود و اثری ندارند ؛ و این توحید است که ناطق است به آنکه اله و معبود همه ، اله و معبود واحد است.
و گفتار خداوند: فَمَن کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ ـ تا آخر آیه ، مشتمل است بر اجمال دعوت دینیّه که آن عمل صالح میباشد برای خداوند وحدَه لا شریکَ لَه. و این را خداوند متفرّع نموده است بر امید و رجای دیدار و لقای حضرت ربّ تعالی که بازگشتِ بسوی اوست. چرا که اگر حساب و جزاء در میانه نبوده باشد، موجبی برای اخذ به دین و تلبّس به اعتقاد و عمل وجود ندارد تا که دعوت بسوی آن کند ؛ همانطور که خدای تعالی فرموده است:
إِنَّ الَّذِینَ یَضِلُّونَ عَن سَبِیلِ اللَهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِیدُ بِمَا نَسُوا یَوْمَالْحِسَابِ .1
و خداوند مترتّب گردانیده است عدم شرک به پروردگار و عمل صالح را بر اعتقاد به معاد. بجهت آنکه اعتقاد به یگانگی و وحدانیّت خدا با شرک در عمل، متناقض بوده و با یکدگر جمع نمیشوند. پس معبود تعالی اگر واحد باشد، باید واحد باشد در جمیع صفاتش ؛ و از جمله وحدانیّت در معبودیّت است که در آن شریک ندارد.
و نیز مترتّب گردانیده است اخذ به دین را بر امید و رجاء به معاد، نه بر علم قطعی به معاد. زیرا احتمال معاد و بازگشت به سوی او کافی میباشد در وجوب تحذّر و اجتناب از آن به قاعدة وجوب دفع ضرر محتمل. و نیز گفته شده است: مراد به لقاء، لقاء کرامت است و آن مورد امید و رجاء میباشد بدون آنکه امری قطعی بوده باشد.
و رجای لقای خدا را متفرّع کرده است بر قول خود: أَنَّمَآ إِلَـ'هُکُمْ إِلَـ'هٌ وَ ' حِدٌ . چون رجوع مردم به سوی الله سبحانه از تمامیّت معنی الوهیّت است. خداوند واجد منحصر به فرد تمام کمال مطلوب و تمام اوصاف جمیله است ، و از آن جمله میباشد فعل حقّ و حکم به عدل ؛ و این دو امر اقتضا دارند رجوع بندگانش را به سوی او و حکم و قضاوت میانشان.
وَ مَا خَلَقْنَا السَّمَآءَ وَ الاْرْضَ وَ مَا بَیْنَهُمَا بَـ'طِلاً ذَ ' لِکَ ظَنُّ الَّذِینَ کَفَرُوا فَوَیْلٌ لِلَّذِینَ کَفَرُوا مِنَ النَّارِ * أَمْ نَجْعَلُ الَّذِینَ ءَامَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّـ'لِحَـ'تِ کَالْمُفْسِدِینَ فِی الاْرْضِ أَمْ نَجْعَلُ الْمُتَّقِینَ کَالْفُجَّارِ . 2
«و ما آسمان و زمین و آنچه در بین آنها میباشد را باطل نیافریدهایم. این پندار کسانی است که کفر ورزیدهاند، پس وای بر حال آن کسانیکه کفر ورزیدهاند از آتش ! بلکه آیا ما قرار میدهیم آنان را که ایمان آوردهاند و اعمال صالحه انجام میدهند ، مانند آنان که در زمین فساد کنندگانند؟! بلکه آیا ما قرار میدهیم مردمان با تقوی را بمانند مردم اهل فسق و فجور؟!»
« بحث روائی »
در تفسیر «الدُّرّ المنثور» آورده است که ابن مَنْدَه و أبو نُعَیم در کتاب «صحابه» و ابن عَساکر از طریق سُدّی صغیر، از کَلْبی، از أبو صالح، از ابن عبّاس تخریج حدیث کردهاند که گفت: عادت جُندَب بن زُهَیر این بود که چون نماز میگزارد یا روزه میگرفت یا صدقه میداد و آوازهاش به نیکی برمیخاست، خوشحال میشد و نشاطی به وی دست میداد؛ و لهذا روی گفتار مردم در اینکارها میافزود. خداوند او را مورد سرزنش قرار داد که: فَمَن کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صَـ'لِحاً وَ لاَ یُشْرِکْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا . «
علاّمه میفرمایند: » نظیر این مضمون در تعدادی از روایات دیگر بدون ذکر اسم وارد شده است؛ و سزاوار است که محمل آنها انطباق آیه بر مورد بوده باشد ، زیرا که بعید است پایان سورهای از سور قرآن ، بخصوصه برای سبب خاصّی نازل شده باشد .
سایر محصولات :
تحقیق در مورد امگان دیدار و لقاء خداوند برای مؤمنین خوش گردار
تحقیق در مورد...
تحقیق در مورد آب 35 صتحقیق در مورد آب 35 ص...
تحقیق در مورد اندیشه سیاسی فارابی 11 صتحقیق در مورد اندیشه سیاسی...
تحقیق در مورد آثار و تبعات تنبیه بدنی کودکان 4صتحقیق در مورد آثار و...
تحقیق در مورد اندازه گیری چیستتحقیق در مورد اندازه...
تحقیق در مورد آبکاری فلزات 27 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد انحراف از دینتحقیق در مورد انحراف از...
دانلود ترجمه مقاله تاثیر باز پخت بر خواص نوری و وضعیت جامد فیلم های نازک NiS2دانلود ترجمه مقاله تاثیر باز پخت...
تحقیق در مورد امکانات و ساختارهای شرکت صنایع شیشه آذر 10 صتحقیق در مورد امکانات...
تحقیق در مورد آب و آبیاری در کشاورزیتحقیق در مورد آب و آبیاری...
تحقیق در مورد امام هادیعلیه السلام پس از شهادت پدرگرامی شانتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد امامت از دیدگاه اهل سنتتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد امامت علم نسبت به عملتحقیق در مورد امامت علم نسبت...
تحقیق در مورد امام محمد تقی ع «جواد الائمه » 9 صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد امام محمد تقیتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد امام علی بن محمد هادیتحقیق در مورد امام علی...
تحقیق در مورد امام علی بن محمد هادی 10 صتحقیق در مورد امام...
تحقیق در مورد امام رضاتحقیق در مورد امام رضا...
تحقیق در مورد امام خمینی رحتحقیق در مورد امام خمینی رح...
تحقیق در مورد امام خمینى و نظم عادلانه جهانىتحقیق در مورد امام...
تحقیق در مورد امام خمینی و نقش زنتحقیق در مورد امام خمینی و نقش...
تحقیق در مورد امام حسینتحقیق در مورد امام حسین...
تحقیق در مورد امام حسن عسگریتحقیق در مورد امام حسن عسگری...
تحقیق در مورد امام حسن عسگری 9 صتحقیق در مورد امام...
پاورپوینت در مورد وجود خداپاورپوینت در ...
تحقیق در مورد الیاف ابریشمتحقیق در مورد الیاف ابریشم...
پاورپوینت پردازش داده ها و مدیریت پایگاه اطلاعاتپاورپوینت بیماریهای ناشی از عوامل فیزیکی
پاورپوینت تاریخچه جوشکاری
پاورپوینت بیماریهای مزمن و کودک بیمار
پاورپوینت بیماری های کبد
پاورپوینت عملیات روانی
پاورپوینت تعریف خشونت خانگی
پاورپوینت khalaghiat noavari seminar
harigh dar maaden
پاورپوینت KHakbardari
تحقیق در مورد حضرت ابوالفضل
پاورپوینت تعریف خشونت خانگی
کلمات کلیدی :فَمَنzwnj کَانَ یَرْجُوا کَانَ یَرْجُوا لِقَآءَ یَرْجُوا لِقَآءَ رَبِّهِ أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَیzwnj لِقَآءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ یُوحَیzwnj acute إِلَیَّ إِنَّمَآ أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحَیzwnj acute بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا اسzwnj کهzwnj میzwnj باشد کَانَ یَرْجُوا یَرْجُوا لِقَآءَ فَمَنzwnj کَانَ لِقَآءَ رَبِّهِ بهzwnj سویzwnj فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ acute إِلَیَّ اسzwnj کهzwnj میzwnj بهzwnj خداوند اینzwnj آنzwnj رَبِّهِ laquo
- ۹۶/۰۷/۲۷